Edudemy National Seminar

Det finns hur många utbildningar och framtida jobb som helst att välja mellan. Oftast så ser man trender som kommer och går där allt fler söker in till samma program och utbildningar. Ett populärt ämne att läsa just nu är marknadsföring. Speciellt marknadsföring inom sociala medier har visat sig vara något som många vill arbeta med. Detta betyder dock också att även konkurrensen kommer att vara störst inom det arbetsområdet.

Ett ämne som allt för många inte riktar in sig på idag är istället Geografi utbildningar. Det kanske beror på att man inte hör allt för mycket om dessa ämnen. De syns och hörs inte i media lika mycket som andra, vilket då gör att man lätt glömmer bort dessa.

Att utbilda sig inom Geografi kan betyda flera olika saker. Det finns nämligen ett flertal inriktningar som tar olika lång tid att studera. Beroende på vad du är intresserad av så kan du välja allt mellan kulturgeografi och naturgeografi till samhällsplanering och Geovetenskap. Det är alltså ett brett ämne med många olika inriktningar. Alla dessa program håller på mellan 3-5 år på högskola.

Att ha kunskap och information om geografi i Sverige är en stor merit idag. Ett mycket populärt ämne förr som sedan har dalat av för att komma tillbaka i igen i större utsträckning.

Läs också: Den svenska skolan är gratis!

Hur framtidsutsikterna ser ut för denna utbildning

Det är en så pass bred utbildning så arbete kommer det alltid att finnas. Det bästa är att själv titta på de olika inriktningarna för att se vilka framtida jobb som skulle passa just dig bäst.
Det sägs däremot att det är många kulturgeografer som kommer att gå i pension de kommande åren. Detta eftersom den offentliga sektorn satsade stor på samhällsplanering under 70 talet. Däremot så kan man inte säga helt säkert i hur hög grad dessa pensionsavgångar kommer att ersättas.

Men en sak är då säker. Folk som har utbildning inom Geografi inom olika inriktningar kommer alltid att behövas. Det är ett intressant ämne som ofta hamnar i skymundan för de mer populära programmen. Vad många inte vet är det kan vara väldigt spännande och givande att arbeta som Geograf inom olika områden. Beroende på område så kan arbete inom områden innebära många resor och äventyr för att utforska och upptäcka olika områden i världen. Ett perfekt jobb för dig som inte vill fastna framför datorn på ett kontor dagarna i ända.

Läs också: Allt om Svenska gymnasiet